Продукти:
• 150 г сирене фета
• 4 домата
• 1 краставица
• 1 зелена чушка
• 1 глава лук
• 2 с.л. каперси
• 1 с.л. магданоз
• 15-20 черни маслини
За соса:
• 1/2 ч.ч. зехтин
• 2 с.л. винен оцет
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме сиренето на кубчета, доматите – на филийки, краставицата – на кръгчета, чушката – на ивици, а лука – на полумесеци.
В голяма купа всички продукти и разбъркваме. Отгоре слагаме маслините и каперсите. Разбиваме съставките на соса и заливаме салатата. Поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...