Продукти:
· 4 зелени чушки
· 2 домата
· 1 глава лук
· 2-3 с.л. олио
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим чушките 5 мин във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме, нарязваме ги надлъжно на половинки, отстраняваме семенната част и ги обелваме.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на много тънки филийки.
Подреждаме продуктите в чиния за сервиране.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...