Продукти:
· 4 зелени чушки
· 2 домата
· 1 глава лук
· 2-3 с.л. олио
· 1 с.л. оцет
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим чушките 5 мин във вряща подсолена вода, след което ги изваждаме, нарязваме ги надлъжно на половинки, отстраняваме семенната част и ги обелваме.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Лука също нарязваме на много тънки филийки.
Подреждаме продуктите в чиния за сервиране.
Разбиваме до побеляване олиото заедно с оцета, черен пипер и сол на вкус. Заливаме салатата с тази смес и поднасяме веднага.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...