Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 1 к. ч. мляко (вода)
• 1 к. ч. олио
• половин връзка магданоз
• 1 връзка репички
• 1 зелена салата
• 2 твърдо сварени яйца
• сол, оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. След като изстинат, за да стане салатата по-сочна, ги заливаме с горещото мляко (вода).
Разбъркваме добре, посоляваме и прибавяме ситно нарязания магданоз, растителното масло и оцета. Изсипваме в средата на кръгла салатна чиния.
Наоколо подреждаме листата от салатата, върху които поставяме кръгчета от репичките и яйцата. Посоляваме и поливаме леко със салатна заливка от оцет и олио.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...