Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 1 к. ч. мляко (вода)
• 1 к. ч. олио
• половин връзка магданоз
• 1 връзка репички
• 1 зелена салата
• 2 твърдо сварени яйца
• сол, оцет
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. След като изстинат, за да стане салатата по-сочна, ги заливаме с горещото мляко (вода).
Разбъркваме добре, посоляваме и прибавяме ситно нарязания магданоз, растителното масло и оцета. Изсипваме в средата на кръгла салатна чиния.
Наоколо подреждаме листата от салатата, върху които поставяме кръгчета от репичките и яйцата. Посоляваме и поливаме леко със салатна заливка от оцет и олио.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...