Продукти:
• 180 г макарони
• 250 г чери доматчета
• 10-12 маслини без костилки
• 3-4 сушени доматчета
• 1 скилидка чесън
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. доматено пюре
• 50 г настърган пармезан
• 1 връзка пресен босилек
• 2-3 стръка зелен лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода, към която сме прибавили 1 с.л. зехтин. После ги изплакваме със студена вода, отцеждаме, слага ме ги в дълбока купа и поръсваме още 1 с.л. зехтин.
Прибавяме ситно нарязаните сушени домати и пера от зеления лук, разрязаните на половинки чери доматчета, едро накъсаните листа от босилек и маслините.
Отделно разбиваме останалия зехтин с оцета, доматеното пюре и счукания чесън. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и заливаме салатата, която сме разпределили в чинии за сервиране. Оставяме я да престои 15 мин в хладилник, поръсваме с настъргания пармезан и поднасяме.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...