Продукти:
• 1 връзка репички
• 1 връзка листа от цвекло
• 1/2 ч. ч. орехови ядки
• 1/2 врьзка зелен лук
• 2 краставици
• жълтъците от 2 сварени яйца
• 1 ч.ч. сметана
• сол, магданоз, копър
Начин на приготвяне:
Запичаме ядките в гореща фурна и ги нарязваме на малки парченца. Прибавяме нарязаните на ситно репички, листа от цвекло и лук, посоляваме и разбъркваме добре.
Заливаме със сметаната, разбита със стритите жълтъци и поръсваме салатата с копър и магданоз.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...