Кулинарни рецепти » Свинско капама

 Свинско капама

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 6 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 4-5 сухи червени чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го слагаме да се вари в леко подсолена вода, като периодично разбъркваме. Щом водата изври, прибавяме половината от маста и запържваме месото.

Прехвърляме го в глинен гювеч, а в същата мазнина последователно изпържваме ситно нарязания лук, нарязания на кубчета морков, дребно нарязаната целина, попарените и нарязани чушки, обелените и настъргани домати.

Сипваме запържените зеленчуци в гювеча, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Поръсваме с наситнен магданоз, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и добавяме останалата разтопена мас.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерена фурна, като на всеки четвърт час изваждаме гювеча и го разклащаме.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало