Продукти: (за 5 порции)
• 1-1,2 кг свинско месо от бута или плешката
• 500-600 г свински кости
• 2-3 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• черен пипер, ким, сол
• бульон или вода
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципите и излишната тлъстина.
На дъното на тавичка разстиламе натрошените кости, а между тях слагаме от отделената тлъстина, която сме нарязали на ситно. Поръсваме месото със сол, черен пипер и ким и го слагаме върху костите.
Заливаме с разтопената мас и слагаме тавичката в предварително загрята силна фурна. Печем, докато по повърхността на месото се образува коричка.
Сипваме в тавата 1 к.ч. бульон или топла вода. След 5-6 мин обръщаме месото и го допичаме, като често го поливаме със соса в тавата. След това го изваждаме и го оставяме да изстине при стайна температура. Поднасяме го полято с прецедения сос.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...