Продукти:
• 1 свински джолан
• 3 с.л. майонеза
• 100 мл червено вино
• 1/2 с.л. къри
За шпиковане:
• 50 г меко краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• половин глава лук
• 3 настъргани скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• сол, магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме и подсушаваме месото. В купа смесваме подправките, нарязания на дребно лук и маслото и разбъркваме. Правим разрези в месото и във всеки слагаме с малка лъжичка от сместа за шпиковане.
Посоляваме джолана, поръсваме с къри и го намазваме с майонеза. Слагаме в плик за печене и наливаме виното, 100 мл вода и 2 с.л. олио.
Затваряме плика и печем в загрята на 230°С фурна, докато водата се изпари. Намаляваме температурата и печем до готовност.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...