Продукти: (за 3 порции)
• 100 г овнешко месо
• 1 кг картофи
• 1-2 ч.ч. месен бульон
• сол, черен пипер
За масленото тесо:
• 100 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол
Омесваме маслено тесто от брашното, яйцето, маслото и малко сол и го оставяме да отлежи 30 мин.
Нарязваме месото на мънички парченца и го слагаме в плитка тава заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи. Заливаме със силен месен бульон така, че картофите да са почти покрити. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отгоре оформяме “капак “ от масленото тесто.
Печем мусаката в слаба фурна 1 час и 30 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...