Кулинарни рецепти » Мусака Едно към десет

 Мусака Едно към десет

Продукти: (за 3 порции)

• 100 г овнешко месо
• 1 кг картофи
• 1-2 ч.ч. месен бульон
• сол, черен пипер

За масленото тесо:

• 100 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол


Омесваме маслено тесто от брашното, яйцето, маслото и малко сол и го оставяме да отлежи 30 мин.

Нарязваме месото на мънички парченца и го слагаме в плитка тава заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи. Заливаме със силен месен бульон така, че картофите да са почти покрити. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отгоре оформяме “капак “ от масленото тесто.

Печем мусаката в слаба фурна 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало