Продукти:
• 1 кг малки еднакви по големина патладжани
• 300-350 г кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч. ч. настъргани домати или доматен сок
• 3-4 с. л. олио
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим. Изпържваме ги в сгорещеното олио.
В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лукът омекне, добавяме каймата и леко я запържваме. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври около 10 мин.
С така приготвената плънка пълним цепнатината на изпържените патладжани. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Запичаме за 15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...