Кулинарни рецепти » Гювеч по Средногорски

 Гювеч по Средногорски

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 300 г гъби
• 100 г бамя
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 ч. ч. ориз
• 1-2 картофа
• 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
• 1/2 ч. ч. олио
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 2-3 яйца
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едри парчета месото и го задушаваме в част от олиото и малко вода. Изваждаме го от съда. На негово място пускаме ситно нарязания лук, доматите и червения пипер и леко задушаваме.

Връщаме месото отново в тенджерата, заливаме с виното и гореща вода и оставяме да кипне. Прибавяме гъбите, а след малко - нарязаните чушки и почистената бамя. Последни добавяме картофите, нарязани на кръгчета, а след тях и ориза.

Изсипваме ястието в подходящ съд (най-добре в глинен гювеч) и го печем в силно загрята фурна. След 10-15 минути поливаме с разбити в кисело мляко яйца и отново запичаме. При сервиране наръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало