Кулинарни рецепти » Гювеч по Средногорски

 Гювеч по Средногорски

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 300 г гъби
• 100 г бамя
• 2-3 глави лук
• 2-3 домата
• 3-4 чушки
• 1/2 ч. ч. ориз
• 1-2 картофа
• 1/2 ч. ч. сухо бяло вино
• 1/2 ч. ч. олио
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 2-3 яйца
• 1 ч. л. червен пипер
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме на едри парчета месото и го задушаваме в част от олиото и малко вода. Изваждаме го от съда. На негово място пускаме ситно нарязания лук, доматите и червения пипер и леко задушаваме.

Връщаме месото отново в тенджерата, заливаме с виното и гореща вода и оставяме да кипне. Прибавяме гъбите, а след малко - нарязаните чушки и почистената бамя. Последни добавяме картофите, нарязани на кръгчета, а след тях и ориза.

Изсипваме ястието в подходящ съд (най-добре в глинен гювеч) и го печем в силно загрята фурна. След 10-15 минути поливаме с разбити в кисело мляко яйца и отново запичаме. При сервиране наръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало