Продукти:
• 700-800 г свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 4 чушки
• 1 патладжан
• 5-6 домата
• 3 с.л. ориз
• 1 с.л. ситно нарязани листа от целина
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжана и го нарязваме на кубчета, които оставяме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият сок. Нарязваме лука на тънки филийки, а чушките на пръстени. Смесваме ги с отцедения патладжан и наситнените магданоз и целина, поръсваме с черен пипер и сол и оставяме зеленчуците да престоят половин час и да си пуснат сока.
Отделно нарязваме доматите на кръгчета и също ги посоляваме. Почистваме месото, нарязваме го на порции и го запържваме в половината от мазнината. В останалата мазнина запържваме почистения и измит ориз.
Застиламе дъното на пръстен гювеч с половината от нарязаните домати. Върху тях разпределяме порциите месо и ги заливаме с мазнината, в която са се пържили. Покриваме месото със смес от зеленчуците и ориза. Най-отгоре нареждаме останалите домати. Наливаме вода, която да покрие продуктите, и печем продължително време в слаба фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...