Продукти:
• 1,2 кг пържоли
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 глави лук
• 100 г свинска мас
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, нареждаме ги в тава, намазваме ги с маста и поръсваме със ситно нарязания лук, черния пипер и сол. Заливаме с прясното мляко и ги печем в умерена фурна.
Поднасяме с картофено пюре.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...