Продукти:
• 1 заек, нарязан на порции
• 6 моркова
• 600 г гъби
• 20 малки лукчета
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка мащерка
• 500 мл бира
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме заешкото месо и го подсушаваме. Изпържваме го до златисто в сгорещеното олио.
Обелваме лукчетата. Нарязваме морковите на тънки кръгчета. Почистваме гъбите, нарязваме ги на четвъртинки и поливаме с лимоновия сок. Наръсваме заешкото със стрития дафинов лист и мащерката. Посоляваме, поливаме с бирата и добавяме 1/2 л вода.
Варим 15 минути и прибавяме морковите, лукчетата и гъбите. Захлупваме съда и задушаваме още 30 минути.
Проверяваме дали месото е станало крехко и го прехвърляме в тавичка. Наръсваме с черен пипер. Сгъстяваме соса и поливаме с него месото.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...