Кулинарни рецепти » Варено шпиковано свинско

 Варено шпиковано свинско

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 корена магданоз
• 1-2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Шпиковаме с парченца сланина и скилидки чесън свинското месо и го слагаме в тенджера. Наливаме толкова гореща вода, колкото да го покрие. Прибавяме лука, морковите, целината, магданозените корени, дафиновите листа и сол на вкус. Варим месото, докато омекне.

Изваждаме го, оставяме го да изстине и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Поднасяме месото студено със сос от хрян.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало