Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг свинско месо от бута
• 100 г сланина
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 2-3 корена магданоз
• 1-2 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Шпиковаме с парченца сланина и скилидки чесън свинското месо и го слагаме в тенджера. Наливаме толкова гореща вода, колкото да го покрие. Прибавяме лука, морковите, целината, магданозените корени, дафиновите листа и сол на вкус. Варим месото, докато омекне.
Изваждаме го, оставяме го да изстине и го нарязваме с остър нож на тънки филийки. Поднасяме месото студено със сос от хрян.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...