Кулинарни рецепти » Задушено овче месо

 Задушено овче месо
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г месо
• 100 г зехтин
• 250 г лук
• 250 г домати
• 1 връзка пресен чесън (само зелените пера)
• 1 клонка розмарин
• сокът на 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и го нарязваме на порции. Поръсваме го със сол, черен пипер, лимоновия сок и наситнения чесън.

Покриваме дъното на по-дълбока тенджера с кръгчета домати, резенчета лук, филийки картофи и пера от чесън, нарязани на дребно. Месото слагаме в средата, а отгоре редим отново в същия ред останалите продукти.

Най-отгоре покриваме с подправките. Наливаме зехтина, виното и малко вода. Захлупваме и варим на много тих огън до сваряването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало