Продукти:
• 4 пържоли
• 4 с.л. олио
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 120 г гъби
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 щипка черен пипер
• 2 скилидки чесън
• 2-3 стръка магданоз
• 40 мл бяло вино
• сол
Начин на приготвяне:
Осоляваме пържолите, овалваме ги в брашно и ги запържваме в горещо олио. След това добавяме лука и моркова, нарязаните на ситно гъби и 1 ч.ч. вода.
Като се задушат зеленчуците, слагаме дафиновия лист, чесъна, виното, доматеното пюре и сол. Доливаме с хладка вода и оставяме да ври на слаб огън до готовност.
Изваждаме пържолите и гъбите, а зеленчуците пасираме. С получения сос заливаме пържолите, слагаме от гъбите и сервираме.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...