Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско или телешко крехко месо
• 1 кг патладжани
• 500 г домати
• черен пипер на зърна
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните и ги обелваме. Нарязваме ги на филийки, посоляваме ги и ги оставяме да престоят 30 мин. Изплакваме патладжаните, подсушаваме ги и ги изпържваме.
Нарязваме месото на дребни парчета и го изпържваме в мазнината, в която сме пържили патладжаните. Добавяме обелените и настъргани домати, черния пипер и посоляваме. Оставяме да ври, докато остане на мазнина.
Сервираме месото с изпържените патладжани.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...