Кулинарни рецепти » Телешко рагу с боб

 Телешко рагу с боб

Продукти:

• 500 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 кубче телешки бульон
• 300 г бял боб
• 500 г зелен боб
• 3-4 моркова
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода, после го отцеждаме.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме месото в тенджера, заливаме го с 2 л вода, добавяме лука, черния пипер, дафиновия лист и натрошеното кубче бульон. Варим на умерен огън около 1 час и 40 минути. Изваждаме месото и прецеждаме бульона.

Нарязваме зеления боб на парченца, а почистените моркови – на кръгчета. Възвираме отцедения булон и сипваме в него зеления боб, морковите и магданоза. Захлупваме съда и варим 25 минути.

После нарязваме месото на кубчета и го връщаме в бульона заедно със сварения зрял боб. Кипваме ястието 5-6 минути. Поръсваме с настъргания кашкавал и сервираме с препечени филийки.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало