Продукти:
• 500 г свинско месо
• 250 г свински черен дроб
• 1,5 к.ч. олио или разтопена мас
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 2,5 ч.ч. зелева чорба
• 5 люти чушлета
• 1 к.ч. вино
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го запържваме леко в сгорещената мазнина, след което го задушаваме заедно с черния дроб и лука, също нарязани на кубчета.
Прибавяме размитото във виното доматено пюре, червения пипер и лютите чушлета. Заливаме със зелевата чорба и оставяме да ври на тих огън.
Преди поднасяне поръсваме ястието със стрита чубрица.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...