Продукти:
• 125 г краве масло
• 1/2 ч.ч захар
• 1 яйце
• 1 с.л кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 2 ч.ч брашно
• 1 к.ч. сладко по избор
• 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето заедно със захарта и маслото. Прибавяме киселото мляко и брашното с бакпулвера. Омесваме гладко тесто, от което правим топки колкото голям орех.
Редим топките в намаслена и набрашнена тавичка. С пръст правим малка вдлъбнатина върху всяка от тях и слагаме там по малко от сладкото и по една орехова ядка.
Печем във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...