Продукти:
• 500 г свинско месо
• 500 г сварен бял боб
• 300 г сварен черен боб
• 3 скилидки чесън
• джинджифил
• 1 с. л. стопено масло
• 200 мл бульон
• 1 ч. л. кимион
• 1/2 ч. л. счукан карамфил
• 2 ч. л. къри
• сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Прибавяме нарязания чесън, джинджифила и кърито и задушаваме още малко.
Наливаме бульона. Поръсваме с останалите подправки и задушаваме още 10 минути. Добавяме двата вида сварен боб и варим още 10-15 минути.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...