Кулинарни рецепти » Свинско с тиквички

 Свинско с тиквички

Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г свинско месо
• 500 г тиквички
• 400 г картофи
• 1-2 глави лук
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. стрит сух джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме лука, измиваме го и го нарязваме на ситно. Обелваме картофите и ги нарязваме на дебели филийки. Остъргваме тиквичките и ги нарязваме на тънки кръгчета. Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на големи парчета, посоляваме го и го поръсваме с черен пипер.

В отворена тенджера под налягане разтопяваме маслото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук, картофите и стрития сух джоджен. Наливаме виното и 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието 35 мин. След това отваряме тенджерата, прибавяме тиквичките и варим още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало