Кулинарни рецепти » Заек със сметана

 Заек със сметана
/Австрия/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г заешко месо от задната част
• 50 г сланина
• 50 г краве масло
• 1 връзка корени за супа
• половин лимон
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. компот от боровинки
• 1 к.ч. вино
• 150 г сметана
• 3 с.л. брашно
• половин портокал
• подправки
• костен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланината, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките.

В сгорещеното масло изпържваме нарязаните на парченца корени, прибавяме месото и го пържим, докато от всички страни хване кафява коричка.

Наливаме малко бульон, прибавяме горчицата, подправките, компота, парченца лимонова и портокалова кора. Задушаваме на умерен огън, като от време на време обливаме заека с мазнина и бульон.

Изваждаме месото, когато омекне, а към соса прибавяме брашното, разбито със сметаната, виното и лимоновия сок. Варим още 5-6 мин. Поднасяме заека с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало