Кулинарни рецепти » Млечен гулаш със свинско

 Млечен гулаш със свинско
/Унгария/

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г обезкостени свински гърди
• 6 с.л. олио
• 4 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 200 г гъби
• 2 ч.л. розмарин
• 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета и го пържим в сгорещеното олио. Добавяме счукания със сол чесън. Нарязваме лука на тънки филийки и също запържваме заедно с месото. Заливаме с горещото мляко и задушаваме всичко 50 мин на умерен огън.

Нарязваме почистените гъби на резени и ги прибавяме към гулаша. Подправяме с розмарина, черен пипер и сол на вкус. Варим без капак на по-силен огън, като постоянно бъркаме, докато сосът се сгъсти. Накрая поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало