Продукти: (за 4 порции)
• 800 г агнешко месо
• 60 г краве масло
• 2 глави лук
• 400 г домати
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 дафинови листа
• 6 карамфилчета
• 6 зърна черен пипер
• 1 ч.л. кимион
• 3 зърна кардамон
• сол
За соса:
• 2 глави лук
• 6 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. куркума
• 1/2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от ципи и сухожилия и го нарязваме на хапки. Запържваме го в половината от маслото заедно с карамфилчетата, черния пипер, кимиона и кардамона. Пържим 10 мин при непрекъснато бъркане. В останалата мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук заедно с дафиновия лист.
Настъргваме лука за соса и го смесваме със счукания чесън, кориандъра, червения пипер, куркумата и канелата. Разбъркваме и сипваме при изпържения лук заедно с киселото мляко, доматеното пюре и обелените и пасирани домати. Разбъркваме и пържим 10 мин. Прибавяме месото, а след 5 мин – 3 ч.ч. топла вода. Посоляваме и варим на слаб огън 1 час и 30 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...