Продукти: (за 4 порции)
• 500 г прясно телешко месо
• 150 г ситен булгур
• 4 стръка зелен лук
• 2 домата
• 1 връзка магданоз
• черен пипер
• кимион, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме месото от сухожилията, прекарваме няколко пъти през месомелачка с много ситна решетка и месим каймата продължително време, докато получим еднородна месна паста. Прекарваме през месомелачката и изчистения лук.
Измиваме булгура, заливаме го с малко вода и го оставяме да кисне 15 мин. След това го отцеждаме от водата и го смесваме с каймата. Прибавяме черен пипер, кимион, много ситно нарязан магданоз и обелените и настъргани домати. Посоляваме и разбъркваме добре каймата. С пръсти оформяме сурови хапки подобни на кюфтета или кебапчета.
Чий кюфтета се приготвят само от много прясна кайма /най-късно 4 часа след заколване на животното/. Сервират се върху листа от маруля и се консумират веднага.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...