Продукти:
• 5 свински пържоли
• 10 скилидки чесън
• 2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите с дървено чукче, поръсваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме. След изваждането им в същата мазнина запържваме ситно нарязаните скилидки чесън.
Връщаме пържолите, захлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути на слаб огън. Поднасяме с пържени картофи.
Пържолите стават по-вкусни и по-крехки, ако при задушаването им прибавим 1/2 чаена чаша червено вино.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...