Продукти:
• 5 свински пържоли
• 10 скилидки чесън
• 2 с. л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите с дървено чукче, поръсваме ги със сол и черен пипер, овалваме ги в брашно и ги изпържваме. След изваждането им в същата мазнина запържваме ситно нарязаните скилидки чесън.
Връщаме пържолите, захлупваме с капак и задушаваме 8-10 минути на слаб огън. Поднасяме с пържени картофи.
Пържолите стават по-вкусни и по-крехки, ако при задушаването им прибавим 1/2 чаена чаша червено вино.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...