Продукти: (за 4 порции)
• 400 г хубаво телешко месо (без ципа и жили)
• 2 ч.л. брашно
• 1 глава лук
• 200 г пресни печурки
• 50 г краве масло
• 150 мл тръпчиво бяло вино
• 200 мл каймак (или сметана)
• 1 щипка смлян кимион
• сол, прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Измитото и подсушено месо нарязваме на тънки ивици или плоски парченца, поръсваме със сол и черен пипер и объркваме в брашното. Изчистените гъби и лук режем на дребно.
Сгорещяваме маслото и пържим в него месото до поруменяване, като бъркаме с дървена лъжица. Изваждаме месото, а в същата мазнина леко задушаваме лука и гъбите.
Заливаме с виното. Щом течността заври, прибавяме каймака. Подправяме соса със сол и черен пипер, прибавяме кимиона, изсипваме вътре и месото със сока, който си е пуснало и леко подгряваме на бавен котлон, като не позволяваме на ястието да заври.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...