Кулинарни рецепти » Бьоф Строганов по швейцарски

 Бьоф Строганов по швейцарски

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г хубаво телешко месо (без ципа и жили)
• 2 ч.л. брашно
• 1 глава лук
• 200 г пресни печурки
• 50 г краве масло
• 150 мл тръпчиво бяло вино
• 200 мл каймак (или сметана)
• 1 щипка смлян кимион
• сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Измитото и подсушено месо нарязваме на тънки ивици или плоски парченца, поръсваме със сол и черен пипер и объркваме в брашното. Изчистените гъби и лук режем на дребно.

Сгорещяваме маслото и пържим в него месото до поруменяване, като бъркаме с дървена лъжица. Изваждаме месото, а в същата мазнина леко задушаваме лука и гъбите.

Заливаме с виното. Щом течността заври, прибавяме каймака. Подправяме соса със сол и черен пипер, прибавяме кимиона, изсипваме вътре и месото със сока, който си е пуснало и леко подгряваме на бавен котлон, като не позволяваме на ястието да заври.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало