Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. доматено пюре
• 7-8 скилидки чесън
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парченца обезкостеното, почистено от ципи и сухожилия и измито овнешко месо и го задушаваме до омекване в сгорещената мазнина и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина задушаваме до златисто оцветяване ситно нарязания лук.
При непрекъснато бъркане сипваме брашното, заливаме с виното и прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и обелените скилидки чесън. Заливаме ястието с 2 ч.ч. топла вода и слагаме месото, дафиновия лист, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Варим кавърмата на слаб огън, докато остане на мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...