Продукти:
• 800 г сварен червен фасул
• 1 глава лук
• 3 стръка целина (без листата)
• 2 скилидки чесън
• 1 зелена люта чушка
• 1 червена люта чушка
• 2 с.л. зехтин
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно лука, чесъна, стъблата целина и зеленото люто чушле. Пържим ги в сгорещената мазнина, докато поомекнат. После сипваме отцедения фасул и горещия бульон, опитваме на сол, захлупваме и варим на тих огън.
След 15 мин оттегляме от огъня, изчакваме супата да изстине и пасираме на гладко пюре. Ако е необходимо разреждаме с малко бульон. Загряваме готовата супа, разпределяме я по чиниите и поръсваме с наситнен магданоз и ситно нарязаното червено чушле.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...