Продукти: (за 4-5 порции)
• 2 ч.ч. грах от консерва
• 3 ч.ч.пилешки бульон
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 картофа
• 1 глава лук
• 8 с.л. царевица от консерва
• 3 с.л. краве масло
• 3 с.л.наситнен магданоз
• 2 с.л. наситнен джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме ситно нарязания лук в маслото и малко вода. Добавяме картофите, нарязани на кубчета, покриваме съда, оставяме да кипне и намаляме огъня.
Прибавяме по малко пилешкия бульон, а после – граха и джоджена. След 3-4 минути пасираме и подправяме на вкус.
Оставяме супата да поври още няколко минути, отсраняваме от огъня, сипваме сметаната, а след 4-5 минути поръсваме царевичните зърна и магданоза.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...