Кулинарни рецепти » Супа с печен лук и хляб

 Супа с печен лук и хляб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 5 глави лук
• 2 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 ч.ч. бульон
• 1-2 к.ч. сметана
• 1 к.ч. суха смес за картофено пюре
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 4 с.л. краве масло
• подправки

Начин на приготвяне:

Запичаме нарязания на колелца кромид лук и го пасираме.

Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно и наливаме зехтина. Прибавяме пюрето от лука и при непрекъснато бъркане постепенно наливаме бульона.

Варим до готовност, после прибавяме картофеното пюре, поръсваме смлените орехи, наливаме сметаната и намаляме огъня.

Накрая обработваме с пасатора, овкусяваме и сервираме супата, поръсена с кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало