Кулинарни рецепти » Пасирана супа с нахут

 Пасирана супа с нахут

Продукти:

• 300 г нахут
• 2 моркова
• 2 червени малки чушки
• 1 едър картоф
• 1 домат
• 2 ч.ч. гъст бульон
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 3-4 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. пикантен соев сос
• 1 връзка ароматни подправки
• 1 малко дафиново листче
• 1 стрък пресен чесън
• зехтин или олио, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода. Сваряваме го в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Задушаваме другите зеленчуци. Към края добавяме обелените и дребно нарязани домати.

Наситняваме зелениите, разбъркваме всички продукти, захлупваме съда, доваряваме и отново пасираме овкусената смес. При сервиране поръсваме с лимоновия сок и настъргания сух кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало