Продукти за 2 порции:
• 6 моркова
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. соев сос
• 2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме морковите и ги нарязваме на едро. Слагаме ги в тенджерка заедно с обелената цяла глава лук, заливаме с бульона, слагаме къри и варим, докато морковите омекнат.
Пасираме продуктите през сито, връщаме ги в супата и бъркаме, докато получим гладка смес. Накрая прибавяме соевият сос и варим още 10-15 мин /ако е необходимо, доливаме още малко бульон/.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...