Продукти: (за 4 порции)
• 300 г черен дроб
• 2 глави лук
• 4 с.л. олио
• 1 л костен бульон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ситно нарязания лук до златисто в сгорещеното олио и поръсваме червения пипер. Поръсваме малко брашно и прибавяме ситно нарязания дроб. Оставяме го да се задушава 15 мин. Щом омекне, претриваме през сито и го заливаме с бульона.
Размиваме останалото брашно в малко студена вода и го прибавяме към супата. Посоляваме и кипваме супата.
Разпределяме нарязаните на купчета яйца по чиниите за сервиране, поръсваме с черен пипер и заливаме със супата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...