Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг чушки “Долма”
• 250 г сирене
• 2-3 яйца
• 4 виенски кифли
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 домата
• 50 г краве масло
• захар, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета на чушките, изчистваме ги от семките и леко ги посоляваме отвътре.
Попарваме доматите, обелваме ги и ги настъргваме. Поръсваме със сол, 1 щипка захар и черен пипер и ги смесваме с накиснатите в мляко и отцедени кифли, разбитите със сиренето яйца и магданоза.
Разбъркваме хубаво плънката, пълним чушките, захлупваме ги с капачетата и ги нареждаме в тавичка, в която сме сложили мазнина /може и олио/. Печем, докато по чушките се появят кафяви петна.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...