Кулинарни рецепти » Картофи с препечен чесън

 Картофи с препечен чесън

Продукти:

• 1 кг картофи
• 2 с.л. зехтин
• 1-2 с.л. морска сол
• 2 глави чесън
• розмарин
• половин връзка тарос

Начин на приготвяне:

Измиваме добре картофите с четка под течаща вода. Поръсваме ги с морска сол и редим в намазнена тавичка. Печем около 30 минути на 200°С.

Обелваме чесъна, измиваме розмарина, а тароса накъсваме на листенца. Прибавяме ги към картофите в последните 10 минути.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало