Продукти:
• 4 малки тиквички
• 1 яйце
• 4-5 с.л. кисело мляко
• 100 г настъргано сирене
• 20 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме и измиваме тиквичките. Слагаме ги в съд с малко подсолена вода и ги варим до омекване. Към края на варенето не бива да остава вода. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, 1 с.л. настъргано сирене и сол на вкус. Заливаме тиквичките с тази смес и поръсваме отгоре с останалото сирене. Слагаме тук-там парченца масло и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...