Продукти: (за 4 порции)
• 600 г извара
• 1 к.ч. сметана
• 3 с.л. брашно
• 4 яйца
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 5 с.л. галета
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме изварата заедно с отделените жълтъци от 3 яйца. Прибавяме галетата, брашното, маслото и сол на вкус. Разбъркваме добре и внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Сипваме сместа в огнеупорен стъклен съд, намазан с масло и поръсен с галета. Заравняваме отгоре и намазваме със сметаната, разбита с 1 яйце. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...