Кулинарни рецепти » Солени картофчета

 Солени картофчета

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Изсипваме в подходящ съд маслото, водата и солта и ги оставяме да заврат. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица, докато се отдели от съда. Отстраняваме от огъня и оставяме да изстине.

Прибавяме едно по едно яйцата, като бъркаме непрекъснато, докато сместа ги поеме. Накрая прибавяме настъргания кашкавал. С намаслени ръце правим топчета, нареждаме ги в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Намазваме отгоре с малко разтопено масло и поръсваме с кашкавал.

Печем в умерена фурна до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало