Продукти: (за 4 порции)
• 1глава карфиол
• 70 г краве масло
• 200 г кашкавал
• 2 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиолът на розички и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме сварените розички, нареждаме ги в обилно намаслена тава и поръсваме с 2/3 от настърганият кашкавал.
Отделно в 2 с.л. масло запържваме брашното с 2 ч.ч. от водата, в която е врял карфиолът, така че да се получи гъст сос. След като сосът възври, поливаме карфиолът, а отгоре поръсваме останалия кашкавал.
Печем в силна фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....