Продукти: (за 6 порции)
• 500 г сварен боб
• 12 камби от туршия
• 2-3 глави лук
• 3-4 с.л. олио или зехтин
• 1 с.л. доматен сос
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме до омекване в 2 с.л. олио. Поръсваме с червения пипер и объркваме с доматения сос.
Чушките също поопържваме в мазнина, оставяме да изстинат и тогава им отрязваме дръжките. Разбъркваме част от боба със задушения лук, посоляваме и пълним чушките с тази смес.
В тавичка разстиламе останалия боб, правим в него вдлъбнатинки, където слагаме чушките, поръсваме отгоре с още малко олио и печем в силна фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....