Продукти: (за 4-5 порции)
• 250 г ориз
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 500 мл месен бульон
• 1-2 ч.ч. настърган кашкавал
• 150 г печурки
• 3-4 домата
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Щом стане прозрачен, наливаме бульона, подправяме с черен пипер и сол и държим на огъня, докато оризът поеме течността.
Нарязваме гъбите на тънки филийки и ги задушаваме в част от маслото. Нарязваме доматите на кръгчета.
В намаслена тавичка разстиламе половината от настъргания кашкавал. Отгоре нареждаме задушените гъби, а върху гъбите – доматите. Най-отгоре изсипваме ориза и запичаме съвсем леко във фурната.
Обръщаме ястието в широка чиния и поръсваме с останалия настърган кашкавал, размесен с разтопеното масло. По желание можем да сложим чинията за кратко във фурната, за да се слегне кашкавалът.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...