Кулинарни рецепти » Пиле с юфка

 Пиле с юфка
(Сърбия)

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• магданоз, червен пипер, сол

За юфката:

• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за юфката и го оставяме да почива 20-30 минути. После го разточваме на кора с 2 мм. Изсушаваме кората от двете страни и я начупваме на дребни парченца.

Почистваме пилето и го задушаваме в подсолена вода почти до омекване. После го нарязваме на порции и слагаме парчетата месо в тенджера, като около тях разстиламе юфката.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Към края сипваме червения пипер, разреждаме с бульон от задушаването на пилето и сипваме запръжката в ястието.

Поръсваме с наситнен магданоз и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало