Продукти:
• 1 малко пиле
• 100 г краве масло
• 2 глави лук
• магданоз, червен пипер, сол
За юфката:
• 250 г брашно
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме продуктите за юфката и го оставяме да почива 20-30 минути. После го разточваме на кора с 2 мм. Изсушаваме кората от двете страни и я начупваме на дребни парченца.
Почистваме пилето и го задушаваме в подсолена вода почти до омекване. После го нарязваме на порции и слагаме парчетата месо в тенджера, като около тях разстиламе юфката.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в разтопеното масло. Към края сипваме червения пипер, разреждаме с бульон от задушаването на пилето и сипваме запръжката в ястието.
Поръсваме с наситнен магданоз и печем 20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...