Кулинарни рецепти » Печено пиле по френски

 Печено пиле по френски

Продукти: (за 4-6 порции)

• 1 пиле 1,5 кг,
• 15 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 12 стръка розмарин
• 12 стръка мащерка
• 150 мл пилешки бульон
• 2 с.л. течна сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Загряваме олиото заедно с маслото и пържим пилето цяло около 5 мин, като го обръщаме, за да се зачерви равномерно. Поръсваме го със сол и черен пипер, а в сгъвките на бутчетата слагаме стръкове мащерка и розмарин, както и нарязаните на филийки скилидки чесън.

Добавяме 50 мл бульон, захлупваме и задушаваме 45 мин. Отхлупваме и печем още 15 мин. Прехвърляме цялото пиле в съда за сервиране и го държим в изключена, но топла фурна.

В тиган наливаме соса от пърженето и остатъка от бульона. Възвираме с непрекъснато бъркане. Сваляме от котлона, щом намалее наполовина. Оставяме да поизстине, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и го наливаме в сосиера.

Преди сервиране украсяваме пилето с останалите стръкове мащерка и розмарин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало