Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 пиле 1,5 кг,
• 15 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 12 стръка розмарин
• 12 стръка мащерка
• 150 мл пилешки бульон
• 2 с.л. течна сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото заедно с маслото и пържим пилето цяло около 5 мин, като го обръщаме, за да се зачерви равномерно. Поръсваме го със сол и черен пипер, а в сгъвките на бутчетата слагаме стръкове мащерка и розмарин, както и нарязаните на филийки скилидки чесън.
Добавяме 50 мл бульон, захлупваме и задушаваме 45 мин. Отхлупваме и печем още 15 мин. Прехвърляме цялото пиле в съда за сервиране и го държим в изключена, но топла фурна.
В тиган наливаме соса от пърженето и остатъка от бульона. Възвираме с непрекъснато бъркане. Сваляме от котлона, щом намалее наполовина. Оставяме да поизстине, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и го наливаме в сосиера.
Преди сервиране украсяваме пилето с останалите стръкове мащерка и розмарин.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...