Кулинарни рецепти » Пилешко рагу в сос от сирене

 Пилешко рагу в сос от сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 350 г печено или варено месо от пиле
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. сметана
• 4 с.л. бульон от пилешки дреболии
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и възвираме. Прибавяме сметаната, бульона, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче и варим 20 мин на водна баня. Прибавяме по-голямата част от натрошеното сирене и оставяме да се разтопи в соса.

Наливаме част от соса в тавичка, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме с останалия сос и поръсваме с останалото сирене и галетата. Печем 15 мин, а след това запичаме още 5 мин само отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало