Продукти:
• 12 броя пилешки крилца
• 100 г топено сирене
• 50 г синьо сирене
• 8 с.л. течна готварска сметана
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме крилцата с черен пипер, сол и кимион. Подреждаме ги в тава.
Нарязваме на ситно топеното сирене и синьото сирене и смесваме със сметаната и бялото вино. Заливаме крилцата с тази смес и печем до готовност в предварително загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...