Продукти: (за 4 порции)
• 1 млад фазан
• 60 г краве масло
• 1 малка глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• 1 к.ч. сметана
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме, поръсваме с черен пипер и слагаме парченце масло вътре в почистения фазан.
Разтопяваме масло в огнеупорен съд, прибавяме срязаната на две глава лук, слагаме фазана с гърдите надолу, поливаме със сгорещено масло и печем 30 мин в слаба фурна.
Обръщаме фазана, заливаме със сметаната и печем до омекване, като от време на време заливаме птицата със соса. Накрая изваждаме лука и подправяме соса с лимонов сок.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...