Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 стръка зелен лук
• 3-4 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Поръсваме брашното и също го позапържваме.
Прибавяме разбитите с млякото яйца и варим на тих огън, като постоянно бъркаме. Щом кашата добие необходимата гъстота, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...